Éden MajorBio csirke, Bio gyöngyös, Bio tyúk

(konyhakész)

Bemutatkozás kép

Az Éden Major állatai bio tanúsítvánnyal rendelkeznek, emellett
- háztáji körülmények között,
- szabadon,
- friss legelőn,
- kis létszámban vannak tartva.

Biztosítjuk számukra a természeteshez közeli életkörülményeket. Etetésük 100%-ban GMO mentes, bio minősített takarmánykeverékekkel történik, amelyeknek bázisa Magyarországon termelt bio gabonákból áll, továbbá tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, és fehérjét is a szükséges mértékben.
Jó tudni, hogy egy baromfi számára olyan kiegészítő anyagokra is szükség van, mint pl. a szelén vagy a cink, amelyeknek az ideális mennyiségét alap gabonák etetésével nem lehet biztosítani.
A mi takarmánykeverékeink természetes, ökológiai gazdálkodásban használható premixszel is kiegészülnek, amely az ásványi anyagokat, a vitaminokat és a nyomelemeket is tartalmazza. Antibiotikumos és gyógyszeres kezelésben a hozamfokozás érdekében egyáltalán nem részesülnek.

Mindezek hozzájárulnak baromfiaink kirobbanó egészségéhez és életminőségéhez melynek köszönhetően gasztronómiai értelemben a legmagasabb minőségű, és beltartalmi értékekben kifejezetten gazdag a húsuk.

„Ők jó életet élnek, mi pedig büszkék vagyunk a munkánkra.”

Bemutatkozás kép

Fontos számunkra állataink jóléte és egészsége, valamint a bio minősítésnek való megfelelés. Az ehhez kapcsolódó munkát mi magunk végezzük, gépesítéssel nem kiváltható. A baromfi hús árát mindemellett az alap gabonák ára erősen befolyásolja, amely az utóbbi időszakban komoly mértékben emelkedett.

Gazdaságunk törekszik az ökológiai lábnyomunk lehető legalacsonyabb szinten tartására. Így például az ólak építésénél, a lakókörnyezetünk kialakításánál előnyben részesítjük a természetes anyagokat. Felépítésünk permakultúrás szemléletű, elsősorban nem gazdasági célokat szolgál, hanem egy család számára biztosít egy ideális környezetet és megélhetést, az önfenntartás teljes körű definíciójának megfelelően.

Átvevőpontjaink

A megnövekedett megrendelések miatt házhoz szállításra egyik városban sem tudunk lehetőséget biztosítani, az átvevő pontjainkon viszont szeretettel várunk minden kedves vásárlót.

  • Szolnok, Vasútállomás (Szolnok ABC előtti parkoló) és Auchan parkoló
  • Tiszakécske Éden major Biogazdaság - 6060 Tiszakécske, Sárhalom dűlő 89.
  • Budapest, Kongresszusi Központ parkoló - 1124 Budapest, Jagelló út 1-3.
  • Budapest, Gazdagrét (NPK parkolójánál) - 1112 Budapest, Budaörsi út 152.a
  • Budapest, MOM Öko Piac - Budapest, Csörsz utca 18.

A MOM ÖkoPiacon a baromfi hús átvétele 7-10 óra között meg kell hogy történjen az megfelelő minőség biztosítása érdekében.

Mielőtt előrendelését leadná, kérjük gondolja át az év tervezését, és rögzítse az átadási napokat. Segítségképpen mi is igyekszünk mindent megtenni, ezért az átadás előtti héten hétfőn emlékeztető SMS-t küldünk. Tesszük ezt azért, mert egy csirke felnevelése 2 havi munkánkban és a felneveléshez szükséges takarmány összegébe kerül. Visszamondás esetén az értékesítés számunkra bizonytalaná válik. Legyenek kedvesek tiszteletben tartani a munkánkat és hogy élőlényekről, jószágokról van szó. Az idei évtől egyszeri, indokolatlan visszamondás (nem átvétel) esetén az egész éves megrendelést töröljük és más számára átadjuk.
A lemondás indokoltságát Gábor Serif dönti el! Viccet félretéve, hirtelen jött üdülés vagy külföldi tartózkodás esetén ismerősnek, rokonnak is szívesen átadjuk a megrendelt baromfit.

A konyhakész baromfik belsőségekkel (máj, szív, zúza), fej nélkül, vákuumcsomagolásban kerülnek átadásra. Vágásuk és tisztításuk után azonnal megkezdődik a hűtési lánc. A baromfik húsa a tartástechnológiából kifolyólag nem azonos az áruházláncokban vásárolt ipari húsokéval, állaga a szabad tartás okából kifolyólag izmosabb, szerkezete összetettebb, illata intenzívebb.
Súlyuk 1,7 - 2,5 kg között várható. (A súlyban való változás jogát a baromfik fenntartják!)

Évente egyszer, az ünnepi (karácsonyi) időszakra időzítve 1 éves tyúkokat és gyöngyösöket is vágunk nagyobb mennyiségben, melyeknek színezete sárgás, ízvilága teljes mértékben „nagymamáink húslevesét” idézi.

Gazdaságunk egész évben nyitott az ide látogató érdeklődők számára, előre egyeztetett időpontban.

Bemutatkozás kép


Bio csirke (2800 Ft / kg)

Kérjük válasszon az alábbi időpontok és átvételi helyszínek közül, valamint adja meg a rendelni kívánt darabszámot:Bio tyúk (2500 Ft / kg)

Kérjük válasszon az alábbi időpontok és átvételi helyszínek közül, valamint adja meg a rendelni kívánt darabszámot:Bio gyöngyös (3650 Ft / kg)

Kérjük válasszon az alábbi időpontok és átvételi helyszínek közül, valamint adja meg a rendelni kívánt darabszámot: